Vitlejmska zvezda i Božićna priča

Sliku susreta mudraca i pastira se novorođenčetom Isusom, oslikali su i izvajali mnogi umetnici. Iz ovih umetničkih dela, nastali su razni ukrasi, koji nam upotpunju Božićni praznik i podseća da otvaramo ljubav prema Bogu i bližnjima. Bez te ljubavi se ne može doživeti istinska sreća i blagostanje.

Kruže razne priče i astronomske mogućnosti o Vitlejemskoj zvezdi, koja je vodila tri mudraca (ili kralja) sa Istoka do mesta rođenja Isusa Hrista. Ovakvim astrološkim pojvama su Stari Grci, Rimljani i Jevreji najavljivali važne događaje na zemlji. Bilo da je astrološki fenomen ili čudo u obliku anđela, danas je ova sjajna zvezda na vrhu božićnih jelki svuda po svetu.

Pevamo o zvezdi koja je vodila mudrace do Vitlejema u susret Isusu Hristu, dugo očekivanog Mesije. Po verovanju, Sin Božiji je ležao u jaslu a došao je da donese spasenje i izmirenje sa Bogom. Njemu su požurili i pastiri koje su anđeli uputili na mesto rođenja Spasitelja.

Ova Božićna priča je utkana u genercije i generacije vernika, koji slave 24. i 25. decembar po julianskom kalendaru i 6. i 7. januar po gregorijanskom kalendaru. Badnje veče i Božić okuplja najbliže da slave ljubav, život i porodicu.

Razne Božićni ukrasi se mogu naći i kod nas u Cvećari Daruši. Pripremamo za vas i ove godine puno raznoraznih Božićnih ukrasa i poklona koji će vam uneti toplinu u dom i dočarati praznik ljubavi.

Do našeg sledećeg susreta,

Cvetno-zvezdani pozdrav

iz Cvećare Daruši.