O nama

Ideja o cvećarstvu rodila se još davne 1962. godine, odmah pošto su se venčali baka Etel i deka Pal Daruši. Umesto na medeni mesec otišli u Sloveniju gde je deka radio u rasadniku.  Ljubav prema domovini je prevagnula, vratili su se u rodni grad, ali ljubav prema hortikulturi postajala je sve jača. Deka se sa završenom zanatskom školom hortikulture zaposlio u uljari, kako bi mogao da izdržava porodicu, na poziciji baštovana. Već tada je počeo da pravi prve staklenike, dok je baka posvećeno negovala njihove snove o tome da imaju svoju cvećaru i vredno radila na uzgoju cveća, ali upisala i večernju školu hortikulture, kako bi njena strast bila potkrepljena akademskim znanjem. 1978. Godine ostvario im se san, otvorena je cvećara Daruši.

Baka Etel, poznata po smislu za lepo, vodila je cvećaru, a deka Pal bio je koncentrisan na nabavku, distribuciju i negovanje rasadnika. Sve je počelo proizvodnjom sadnica ruža, sobnog bilja i sezonskog rasada, da bi danas, posle 60 godina rasadnik raspolagao sa preko 100  vrsta cveća za sve prilike i potrebe.

Sonja Kamraš, njihova ćerka jedinica posle završenog poljoprivrednog fakulteta pridružila se porodičnom biznisu i posle očeve smrti našla se kao stub oslonac i velika podrška svojoj majci. Ujedninjene dve žene pronašle su utehu u uzgoju cveća i značajno ojačale biznis u znak sećanja i poštovanja prema glavi porodice.

2019. godine porodičnoj kompaniji priključile su se i Sonjine ćerke – Leona, koja radi u cvećari i Anamarija, odgovorna za rasadnik. 

Devojke su od malena učile o ovom poslu i u skladu sa svojim mogućnostima doprinosile a kada su stasale potrudile su se da podignu proizvodnju i distribuciju cveća na viši nivo. Usavršavale su se u inostranstvu, radeći prakse u prestižnim cvećarama širom Evrope, posećujući sajmove, pohađajući kurseve… Pored činjenice da prate svetske trendove i da su odlučile da samo najbolje donesu u svoj grad i ponude svojim sugrađanima, Leona i Anamarija zadale su sebi cilj da njihov biznis prednjači u tome što koristi najsavremenije tehnologije.
Nove tehnologije ne koriste samo kada je u pitanju proizvodnja rasada i sobnog cveća već i kada je reč o digitalizacija procesa, pa su tako prvi i jedini u gradu koji se mogu pohvaliti cvetomatu, koji ljudima omogućava kupovinu kreativnih cvetnih aranžmana 24 časova dnevno, sedam dana u nedelji.

Dobrodošli

Bukete pažljivo kreirane od strane naših profesionalaca dostavljamo u što kraćem vremenskom roku.

Pratite nas na društvenim mrežama: